TIN-UvA

Het prachtige Theater Instituut Nederland, TIN, aan de Herengracht in Amsterdam dat (o.a.) ons archief beheerde werd door de groteske bezuinigingen in de kunstsector in 2013 gesloten. Toch is er door bevlogen en hardwerkende mensen van het TIN een list verzonnen en een samenwerking aangegaan om waardevolle collecties te behouden en toegankelijk te laten blijven voor professionals en liefhebbers. Het is deze mensen gelukt om de TIN collecties onder te brengen bij de Universiteit van Amsterdam.
De TIN mediatheekcollectie is tegenwoordig te vinden bij de Universiteitsbibliotheek (UvA UB op de Singel in Amsterdam), de TIN erfgoedcollectie wordt beheerd door UvA Bijzondere Collecties (UvA BC aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam).
Met een lidmaatschap van de Vriendenkring Theatercollectie kun je een lenerspas van de Universiteitsbibliotheek krijgen waarmee je collecties kunt raadplegen (inclusief ‘klank en beeld’) en boeken kunt lenen.
Op de nieuwe website www.tin.nl is hierover meer informatie te vinden.

Ook online is de Theaterencyclopedie, een uitgave van UvA BC in samenwerking met de Stichting TIN met alle informatie over het heden en verleden van theater in Nederland: www.theaterencyclopedie.nl

TIN/UvA en ook enkele wegbezuinigde oud-werknemers van het TIN met een Werkteater-knobbel, hebben ons grote hulp geboden bij het kunnen realiseren van deze website.