Waldeslust

Speciale Nederlands ondertitelde televisieregistratie van de Duitstalige versie van Bosch en Lucht, Waldeslust.
Deze opname is geen ‘adaptatie’ van een voorstelling, maar registreert zeer goed en zorgvuldig hoe een theatervoorstelling van Het Werkteater eruit zag in een directe beleving met het publiek. ‘Bosch en Lucht’ was een tentvoorstelling voor de zomermaanden en was gebaseerd op ‘Gewoon Weg’ een opdrachtvoorstelling voor het honderdjarig bestaan van de Gehandicaptenzorg. De tocht langs tehuizen en instellingen liet een onuitwisbare indruk achter en leidde tot een ontroerende en spannende voorstelling over de emancipatie en integratie van geestelijk gehandicapten.
 
In ‘Bosch en Lucht’ worden gehandicapte kinderen tegenover een overgeorganiseerd troepje toeristen in hun vakantiebestemming in Spanje geplaatst, zonder dat hun werelden elkaar ooit raken.
Deze voorstelling werd in 1980 gemaakt voor de tent, speelde twee weken in een uitverkocht Carré en maakte zomer 1981 tournee in Duitsland en Zwitserland. Fassbinder maakte daar een korte documentaire over Theater der Welt , waarin ook scènes uit de voorstelling. De producent van ‘Rockpalast’ zag de voorstelling en zette alles op alles om een tv-opname te maken.
Met: o.a. Joop Admiraal, Dorijn Curvers, Arjan Ederveen, Cas Enklaar, Frank Groothof, Rene Groothof, Marja Kok, Hans Man in ’t Veld, Daria Mohr, Kees Prins, Rens Royaards, Shireen Strooker, Herman Vinck.
Muziek: Rob Boonzajer en Paul Prenen.
Uitgezonden in Duitsland op 19 juli 1981.
 
(Bron: Het Werkteater/WDR-Waldeslust -1981)
1uur 41min.